ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΡΑ

2014-09-27 08:42

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Ε. Ο. Υ. Δ. Α.

****************

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΡΑ

O παρών Κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες Αλιείας με φελλό στα εσωτερικά νερά, που διοργανώνονται με την έγκριση της ΕΟΥΔΑ για την αγωνιστική περίοδο 2013/2014.

 

Όπου αναγράφεται η λέξη «αθλητής» νοείται και η λέξη «αθλήτρια»

 

Α.- ΓΕΝΙΚΑ

 

1.- Απαγορεύεται στους συλλόγους η διοργάνωση πάσης φύσεως αγώνων χωρίς την έγγραφη έγκριση της ΕΟΥΔΑ.

2.- Απαγορεύεται στους συλλόγους και στους αθλητές τους, η συμμετοχή σε πάσης φύσεως αγώνες που δεν διαθέτουν την έγγραφη έγκριση της ΕΟΥΔΑ.

3.- Οι αγώνες που αναγνωρίζει και παρέχει την έγκριση της η ΕΟΥΔΑ μπορούν να έχουν χρηματικό αντίτιμο συμμετοχής για την οικονομική ενίσχυση του Τομέα Αλιείας στα εσωτερικά νερά και την ενίσχυση της Εθνικής Ομάδας για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή/και για τις οργανωτικές ανάγκες των διοργανωτών συλλόγων και το ύψος του, καθορίζεται στις αντίστοιχες Προκηρύξεις αγώνων,

4.- Συμβάσεις χορηγιών μεταξύ συλλόγων και χορηγών ή μεταξύ αθλητών και χορηγών κατατίθενται στην ΕΟΥΔΑ προς έγκριση σύμφωνα με το καταστατικό της.

5.- Αγώνες που αναγνωρίζει η ΕΟΥΔΑ και παρέχει την έγκριση της είναι οι κάτωθι :

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 

6.- Είναι ο αγώνας που διοργανώνει κάθε σύλλογος και λαμβάνει μέρος όλο το δυναμικό του και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας και υγείας για την αγωνιστική αλιεία επιφανείας.

7.- Ο Εσωτερικός αγώνας μπορεί να είναι και προκριματικός.

8.- Ο Εσωτερικός αγώνας διοργανώνεται από τον σύλλογο πάντα με την έγγραφη έγκριση της ΕΟΥΔΑ, που ορίζει Παρατηρητή.

9.- Ο Εσωτερικός Αγώνας διοργανώνεται από τον σύλλογο με την σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους Λιμεναρχείων και την έκδοση άδειας τέλεσης αγώνα από τις κατά τόπους Περιφέρειες (τμήμα αλιείας) σύμφωνα με την Νομοθεσία περί Αθλητικής Αλιείας.

 

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 

10.- Είναι ο αγώνας που διοργανώνει κάθε σύλλογος και λαμβάνουν μέρος συμμετέχοντες διαγωνιζόμενοι, από τουλάχιστον δύο (2) συλλόγους της δύναμης της ΕΟΥΔΑ, που διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας και υγείας.

11.- Ο Διασυλλογικός αγώνας μπορεί να είναι και προκριματικός.

12.- Ο Διασυλλογικός αγώνας μπορεί να είναι και διεθνής.

13.- Στους Διασυλλογικούς αγώνες ο αριθμός των συλλόγων και των αθλητών που θα

συμμετάσχουν είναι στην εκλεκτική δυνατότητα του διοργανωτή και αναλόγως της

υποδομής του και καθορίζεται στην αντίστοιχη Προκήρυξη του αγώνα.

14.- Ο Διασυλλογικός αγώνας διοργανώνεται από τον σύλλογο, πάντα με την έγγραφη έγκριση της ΕΟΥΔΑ που ορίζει Αλυτάρχη.

15.- Ο Διασυλλογικός αγώνας διοργανώνεται από τον σύλλογο με την σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους Λιμεναρχείων και την έκδοση άδειας τέλεσης αγώνα από τις κατά τόπους Περιφέρειες (τμήμα αλιείας) σύμφωνα με την Νομοθεσία περί Αθλητικής Αλιείας.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 

16.- Είναι κάθε αγώνας που διοργανώνεται για την ανάπτυξη και διάδοση της αγωνιστικής αλιείας και κυρίως για την προστασία της  πανίδας και χλωρίδας της θάλασσας και των γλυκών νερών.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

17.- Είναι η κορυφαία διοργάνωση της ΕΟΥΔΑ και διεξάγεται μία φορά σε κάθε

ημερολογιακό έτος.

18.- Η ΕΟΥΔΑ αναθέτει την διοργάνωση των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στους ενδιαφερόμενους συλλόγους, μετά από έγγραφη αίτηση τους.

19.- Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι θα πρέπει να εκδηλώσουν εγγράφως και εγκαίρως το ενδιαφέρον ανάθεσης της διοργάνωσης ενός ή περισσοτέρων αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

20.- Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξάγεται ει δυνατόν ανά την επικράτεια και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες καθορίζονται στην Προσάρτηση Νο 1 του παρόντος Κανονισμού που είναι και αναπόσπαστο μέρος του.

21.-Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξάγεται σε τουλάχιστον δύο (2) αγώνες και  η ελάχιστη διάρκεια του εκάστοτε αγώνα καθορίζεται στις τέσσερις (4) ώρες.

22.- Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας φελλό στα εσωτερικά νερά, συμμετέχουν

Έλληνες αθλητές (άνδρες) οι οποίοι ανήκουν σε συλλόγους της δύναμης της ΕΟΥΔΑ.

23.- Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό στα εσωτερικά νερά συμμετέχουν επίσης γυναίκες καθώς και νέοι από 16 ετών που ανήκουν σε συλλόγους της δύναμης της ΕΟΥΔΑ.

24.- Ο συμμετέχοντες/ουσες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρέπει να έχουν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και να διαθέτουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας, θεωρημένο σύμφωνα με τα οριζόμενα.

25.- Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος καθορίζεται από την ΕΟΥΔΑ λαμβάνοντας υπόψη το αγωνιστικό πρόγραμμα της FIPS-ED, ώστε να μην υπάρχουν αντίστοιχες διοργανώσεις διεθνών αγώνων.

26.- Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρέπει υποχρεωτικά να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ημέρες προς της τελικής προθεσμίας υποβολής της δήλωσης συμμετοχής στο κατ’ έτος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

27.- Η αγωνιστική περίοδος αρχίζει την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εκάστου έτους.

28.- Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει ατομική και ομαδική κατάταξη.

29.- Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διοργανώνονται με την έγγραφη ανάθεση της ΕΟΥΔΑ, και με την έγκριση της ορίζεται ο Αλυτάρχης.

30.-Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διοργανώνονται με την σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους Λιμεναρχείων και την άδεια τέλεσης αγώνα από τις κατά τόπους Περιφέρειες, σύμφωνα με την Νομοθεσία περί Αθλητικής Αλιείας.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

 

31.- Οι διοργανωτές σύλλογοι των αγώνων και αναλόγως της μορφής του αγώνα ζητούν εγγράφως από την ΕΟΥΔΑ την ανάθεση της διοργάνωσης και μόλις πάρουν την επίσης έγγραφη ανάθεση/έγκριση της ΕΟΥΔΑ οφείλουν :

α).- Να μεριμνήσουν για την έκδοση άδειας τέλεσης αγώνα, η οποία πρέπει να εκδοθεί

τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ημερομηνίας τέλεσης του.

β).- Να συμπληρώσουν και να αποστείλουν σε όλους τους συλλόγους της δύναμης της

ΕΟΥΔΑ, που διαθέτουν το αντίστοιχο τμήμα αγωνιστικής αλιείας την Προκήρυξη Αγώνα.

γ).- Να αποστείλουν σε όλους τους συλλόγους της δύναμης της ΕΟΥΔΑ τον παρόντα

Κανονισμό.

δ).- Να αποστείλουν σε όλους τους συλλόγους της δύναμης της ΕΟΥΔΑ, την προς

συμπλήρωση δήλωση συμμετοχής αθλητών.

ε).- Να αποστείλουν σε όλους τους συλλόγους της δύναμης της ΕΟΥΔΑ το πεδίο του αγώνα, όπως θα έχει καθοριστεί σε συμφωνία με τον αντίστοιχο Τομέα της Επιτροπής Αλιείας και την έγκριση της ΕΟΥΔΑ.

32.- Η αποστολή όλων των παραπάνω πρέπει να γίνει απαραιτήτως τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες, προ της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

 

33.- Οι σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες του Πανελληνίου

Πρωταθλήματος, υποχρεούνται να αποστείλουν τη δήλωση συμμετοχής αθλητών, στην ΕΟΥΔΑ, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ημερομηνίας διεξαγωγής τους.

34.- Οι σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες του Πανελληνίου

Πρωταθλήματος πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώνουν όλα τα αιτούμενα στοιχεία και κυρίως, να αναγράφουν :

α.- Το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό Μητρώου των αθλητών από το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας.

β.- Το δελτίο συμμετοχής πρέπει απαραιτήτως να είναι υπογεγραμμένο από τον νόμιμο εκπρόσωπο του συλλόγου και να φέρει την σφραγίδα του συλλόγου.

35.- Οι σύλλογοι που θα δηλώσουν συμμετοχή αλλά για διάφορους λόγους δεν δύνανται, αποδεδειγμένα αδικαιολόγητα, να συμμετάσχουν, υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικής Αλιείας Επιφανείας της ΕΟΥΔΑ.

36.- Κάθε σύλλογος μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με όσους αθλητές επιθυμεί

37.- Κάθε σύλλογος που θα συμμετέχει με τουλάχιστον δύο (2) αθλητές θα λαμβάνει θέση και στην ομαδική κατάταξη

38.- Κάθε σύλλογος υποχρεωτικά πρέπει να δηλώνει έναν αρχηγό ο οποίος μπορεί να είναι και αγωνιζόμενος αθλητής.

39.- Κάθε σύλλογος μπορεί να δηλώνει ως Αρχηγό και εκτός από τους αγωνιζόμενους αθλητές ο οποίος όμως πρέπει να είναι παρών σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

40.- Αν την αρμοδιότητα του αρχηγού ασκεί συμμετέχων αθλητής υπερισχύει η αρμοδιότητα του αθλητή και δεν δικαιούται να εγκαταλείψει τη θέση του για οποιοδήποτε λόγο που θα αφορά τα καθήκοντα του αρχηγού.

41.- Ο αρχηγός της ομάδας είναι ο μόνος αρμόδιος για τυχόν υποβολή ενστάσεων προ του αγώνα, κατά την διάρκεια του, ή μετά την λήξη του, όπως σχετικά ορίζεται στην Προκήρυξη του αγώνα.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

 

42.- Την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα διασφαλίζει τριμελής Επιτροπή Αγώνα με επί κεφαλής τον Αλυτάρχη ο οποίος ορίζεται από την ΕΟΥΔΑ.

43.- Τα υπόλοιπα δύο (2) μέλη της Επιτροπής Αγώνα ορίζονται από τον Τομέα Αλιείας εσωτερικών νερών της Επιτροπής Αλιείας της ΕΟΥΔΑ και τον διοργανωτή σύλλογο με την σύμφωνη γνώμη της ΕΟΥΔΑ.

44.- Όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα αλλά και ο Αλυτάρχης πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζουν τον παρόντα Κανονισμό με τις Προσαρτήσεις του και τις Προκηρύξεις των αγώνων σε όλα τα άρθρα τους.

45.- Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κρίνουν και αποφασίζουν για όλα όσα αφορούν τον αγώνα κατά πλειοψηφία και ισότιμα.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

 

ΠΕΔΙΟ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

 

46.-Oι αγώνες θα πρέπει να διοργανώνονται σε ποτάμια, κανάλια,

λίμνες κλπ. Στο μέτρο του δυνατού, όλη η περιοχή αλιείας πρέπει

να διαθέτει  το ίδιο βάθος, το οποίο  πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο γι αυτό τον λόγο το πεδίο του αγώνα θα καθορίζεται 20 μέρες πριν την έναρξη του αγώνα λόγο αλλαγών της στάθμης της λίμνης και των ποταμιών.

47.-Ο χώρος που επιλέγεται για τον σχηματισμό του αγωνιστικού πεδίου θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν επίπεδος και θα  πρέπει να προσφέρει ίσες συνθήκες αλιείας σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

48.-Οι ψαρεύτρες θα πρέπει να είναι  όσο γίνεται μακριά από εμπόδια όπως καλώδια ρεύματος, γέφυρες κτλ. Η ψαρεύτρα δεν θα πρέπει να εκθέτει τον αθλητή ή τον θεατή σε κανέναν κίνδυνο.

49.-Όλοι οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξάγονται με το φως της ημέρας. Αγώνας που έστω και για μικρό χρονικό διάστημα διεξάγεται νύχτα είναι άκυρος. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπορούν να διεξαχθούν και μετά την δύση του ηλίου ή/και πριν την ανατολή και για μικρό χρονικό διάστημα.

50.- Η διάρκεια του αγώνα ορίζεται σε τουλάχιστον τέσσερις (4) ώρες και ο κάθε αθλητής θα έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον μισή (1/2) ώρα πριν την έναρξη του αγώνα για να προετοιμαστεί.

51.- Για να είναι έγκυρος ο αγώνας πρέπει να έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον το ήμισυ των ωρών που διαρκεί ο κάθε αγώνας.

52.-Το μήκος της ψαρεύτρας έκαστου αθλητή  καθορίζεται στα δεκαπέντε (15) μέτρα και σε κάθε περίπτωση το ελάχιστο μήκος της ψαρεύτρας πρέπει να είναι 10 μέτρα ενω το μέγιστο τα 20 μέτρα

53.-Κάθε αθλητής  χρησιμοποιεί το αντίστοιχο νοητό με την ψαρεύτρα του

αλιευτικό πεδίο.

54.-Απαγορεύεται οι αθλητές να παρενοχλούν με οποιοδήποτε τρόπο τους διπλανούς τους συναθλητές. Η χρησιμοποίηση ειδικών φελλών είναι υποχρεωτική σε περίπτωση ρευμάτων ή αντίξοων καιρικών συνθηκών προς αποφυγή παρενόχλησης των διπλανών συναθλητών.

55.-Αν η παρενόχληση συμβεί αποδεδειγμένα περισσότερες από δύο φορές ο αθλητής που παρενοχλεί, μηδενίζεται και κατά συνέπεια αποβάλλεται από τον αγώνα (1η φορά = κιτρινη κάρτα, 2η φορά = κόκκινη κάρτα)

 

 

 

ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

 

56.- Πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια του θα πραγματοποιείται έλεγχος του αλιευτικού εξοπλισμού, του δολώματος, της μαλάγρας και πιθανόν και σωματικός . Τον έλεγχο μπορούν να πραγματοποιήσουν οι κριτές, ή/και ο Αλυτάρχης και τα μέλη της Επιτροπής αγώνα.

57.- Κατά την διάρκεια του αγώνα κάθε αθλητής χρησιμοποιεί μόνο ένα καλάμι με

μηχανισμό που φέρει αρματωσιά με ένα (1) μόνο αγκίστρι το οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι ανοξείδωτο (νίκελ)

58.- Κατά την διάρκεια του αγώνα κάθε αθλητής μπορεί να έχει όσα εφεδρικά καλάμια επιθυμεί, τα οποία μπορεί να φέρουν αρματωσιά.

59.-Απαγορεύεται στους αθλητές να έχουν εντός της λίμνης ταυτόχρονα περισσότερα από ένα καλάμια.

60.- Το ελάχιστο μήκος του καλαμιού ορίζεται στα 3,90 μέτρα και το μέγιστο μήκος στα 8 μέτρα.

61.- Το καλάμι πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις οδηγούς (δαχτυλίδια) στον κορμό του και ένα στην κορυφή του.

62.-Το καλάμι και ο μηχανισμός που χρησιμοποιούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι αθλητές είναι της ελεύθερης επιλογής τους και ουδείς μπορεί να επιβάλλει το αντίθετο.

63.- Για τη σύλληψη και έξοδο του ψαριού από το νερό και την ρίψη δεν επιτρέπεται καμιά άλλη ενεργειακή πηγή εκτός της μυϊκής δύναμης του αθλητή και της ελαστικότητας του καλαμιού.

64.- Μετά την ρίψη της αρματωσιάς το καλάμι μπορεί να τοποθετηθεί σε ειδική βάση

στήριξης

65.-Το πέταγμα της αρματωσιάς πραγματοποιείται με φορά από την ξηρά προς την θάλασσα και απαγορεύεται κάθε άλλου είδους σχετική τεχνική.

66.-Επιτρέπεται ο αθλητής να κρατάει το καλάμι στα χέρια του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

67.-Απαγορεύεται οι αθλητές που θα ρίξουν το καλάμι τους στο νερό να μαζεύουν

(σέρνουν) την πετονιά στο μηχανισμό τους, παρά μόνο για να την τεντώσουν.

 

68.- Επιτρέπεται στους αθλητές το «κάρφωμα» του αλιεύματος.

69.- Η κύρια πετονιά αλλά και το παράμαλλο πρέπει να είναι από υλικό μονοϊνικό ή

πολυϊνικό.

70.- Η επιλογή του υλικού της πετονιάς είναι της ελεύθερης επιλογής του αθλητή.

71.- Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση σύρματος/μετάλλου για την κύρια πετονιά και το παράμαλλο.

72.- Επιτρέπονται μόνο μονά αγκίστρια με ελάχιστο άνοιγμα 5 χιλ. μεταξύ κορμού και ακίδας.

73.- Απαγορεύονται οι σαλαγκιές.

74.- Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αρματωσιών που μπορούν να έχουν οι αθλητές.

75.- Η αλιεία πραγματοποιείται στον πάτο της λίμνης, ή/και στα μεσόνερα ή/και στον αφρό με την τεχνική αλιείας με φελλό και απαγορεύεται αυστηρά κάθε άλλου είδους

τεχνική (spinning, light casting κ.λ.π.)

76.- Επιτρέπεται η χρήση φελλού και μετά την ρίψη της αρματωσιάς στο νερό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η ανάδυση της κεραίας του φελλού στην επιφάνεια της λίμνης και για όσο χρονικό διάστημα αυτός βρίσκεται στο νερό.

77.- Δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος και την μορφή των βαριδιών που θα

χρησιμοποιηθούν.

78.- Απαγορεύεται η τοποθέτηση των μολυβιών στα παράμαλλα ή στους συνδέσμους.

79.-Απαγορεύεται το κύριο βάρος του ερματίσματος του φελλού να ακουμπάει στο βυθό(ξάπλωμα αρματωσιάς) ενώ επιτρέπεται να ακουμπάει το 10% του ερματίσματος.

80.- Δεν προβλέπεται ελάχιστο ή μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μολυβιού αρκεί να τηρείται πιστά το ως άνω άρθρο 76,79.

81.- Επιτρέπονται όλα τα νούμερα πετονιάς (για μάννα και παράμαλλα) και όλα τα είδη (μάρκες) αγκιστριών σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα Κανονισμό (άρθρα 49 & 58)

82.- Δεν υπάρχει περιορισμός στο μήκος του παράμαλλου.

83.- Είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση απόχης η οποία γίνεται προσωπικά από τον αθλητή και μόνο για να βγάλει από το νερό το αγκιστρωμένο ψάρι.

84.- Απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση γάντζου από τον αθλητή για να βγάλει από το νερό το αγκιστρωμένο ψάρι.

85.- Ο εξοπλισμός του κάθε αθλητή εκτός από τα αλιευτικά του εργαλεία, πρέπει να

περιλαμβάνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και τα εξής : 1) Ειδικό απαγκιστρωτή για την ασφαλή απαγκίστρωση του αλιεύματος προς αποφυγή τραυματισμού του. 2) Ειδικό δίχτυ φύλαξης των αλιευμάτων μήκους τουλάχιστον 3 μέτρων. 3) Απόχη με μήκος κονταριού τουλάχιστον 2 μέτρων.

86.- Ο περιγραφόμενος στο ανωτέρω άρθρο 84, εξοπλισμός, είναι υποχρεωτικός για κάθε αθλητή και αν κάποιος αθλητής δεν τον διαθέτει στο σύνολο του δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του στον αγώνα.

 

ΔΟΛΩΜΑΤΑ-ΜΑΛΑΓΡΕΣ

 

87.- Τα αγκίστρια σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δολώνονται με φυσικά δολώματα από τον ίδιο τον αθλητή.

88.- Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση τεχνητών δολωμάτων.

89.-Το δόλωμα είναι μόνο φυσικό και της αποκλειστικής ευθύνης ενός εκάστου

συμμετέχοντα ως προς την ποιότητα του.

90.-Η χρήση boilies και pellets για δόλωμα η μαλάγρα απαγορεύεται.

91.- Ο Τομέας Αλιείας εσωτερικών νερών της ΕΟΥΔΑ, αποφασίζει το είδος του δολώματος που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και την ποσότητα του, τα δε είδη των δολωμάτων αναγράφονται υποχρεωτικά στην Προκήρυξη αγώνα για να είναι ενήμεροι εγκαίρως όλοι οι αθλητές.

92.- Απαγορεύεται η κατοχή και χρησιμοποίηση άλλου δολώματος από τον αθλητή. Η παράβαση του παρόντος άρθρου οδηγεί στην αποβολή του αθλητή.

93.- Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση μαλάγρας και ισχύουν αυτούσια τα ανωτέρω άρθρα  88, 89, 90 στο σύνολο τους. Απαγορεύεται αυστηρά κάθε μέσο βύθισης της μαλάγρας όπως pva, τούλι κ.λ.π. η δε ρίψη της στο νερό πραγματοποιείται ή με το χέρι ή με ειδική  κουτάλα ή με σφεντόνα.

94.-Απαγορεύεται η ρίψη της εναπομείνουσας μαλάγρας και δολωμάτων μετά τη λήξη του αγώνα.

95.- Απαγορεύεται  η προσθήκη τοξικών ενισχυτικών υλικών έντονης οσμής στην μαλάγρα  Η Επιτροπή Αγώνα έχει το δικαίωμα να πάρει, δείγματα των δολωμάτων και της μαλάγρας από οποιονδήποτε αθλητή, αντικαθιστώντας τα με άλλα, οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα προς έλεγχο.

 

ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ – ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

 

96.- Σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες που η ΕΟΥΔΑ παρέχει την έγκριση της

επιβάλλεται Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ

ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ.

97.- Μετρήσιμα είναι ΜΟΝΟ τα αλιεύματα με ελάχιστο μήκος τα 12 εκ. ακριβώς ανεξαρτήτως του είδους τους.

98.- Η διαδικασία φύλαξης των αλιευμάτων γίνεται ως εξής:

α) Κάθε αθλητής που θα συλλάβει αλίευμα, το απαγκιστρώνει προσεκτικά χρησιμοποιώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον απαγκιστρωτή του και κρατώντας το αλίευμα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με βρεγμένο πετσετάκι. Αν η απαγκίστρωση δεν μπορεί να γίνει, τότε ο αθλητής είναι υποχρεωμένος να κόψει το παράμαλλο του.

β) Το αλίευμα μετά την απαγκίστρωση του τοποθετείται στο δίχτυ φύλαξης το οποίο πρέπει να βρίσκεται εντός της λίμνης η του ποταμού.

99.- Η διαδικασία καταμέτρησης των αλιευμάτων γίνεται ως εξής :

α) Με την λήξη του αγώνα όλοι οι αθλητές βγάζουν τα καλάμια τους από το νερό και

περιμένουν την Επιτροπή καταμέτρησης των αλιευμάτων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ να βγάλουν το δίχτυ φύλαξης των αλιευμάτων από το νερό αν δεν είναι παρόντα τα μέλη της Επιτροπής καταμέτρησης και αν αυτό συμβεί ο αθλητής αποβάλλεται από τον αγώνα.

β) Με την άφιξη της Επιτροπής καταμέτρησης, ο αθλητής ανασύρει παρουσία της Επιτροπής το δίχτυ φύλαξης των αλιευμάτων από το νερό, και το αδειάζει προσεκτικά μέσα στην ειδική λεκάνη ζύγισης που φέρει η Επιτροπή καταμέτρησης.

γ) Το μέλος της Επιτροπής αρμόδιο για την καταμέτρηση, κατ’ αρχήν ξεχωρίζει τα ζώντα αλιεύματα τα δε μη ζώντα τα τοποθετεί σε ειδικό κουβά. Στην συνέχεια πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος ως προς το μήκος των ζώντων αλιευμάτων και εφ’ όσον υπάρχουν μικρότερα από 12 εκ αλιεύματα απομακρύνονται ΑΜΕΣΑ από την ειδική λεκάνη ζυγίσματος. Τέλος γίνεται το ζύγισμα των ζώντων αλιευμάτων ως εξής :

1.- Ζυγίζεται και καταγράφεται το βάρος του μεγαλύτερου αλιεύματος κάθε αθλητή.

2.- Καταμετρώνται και καταγράφονται τα τεμάχια αλιευμάτων του κάθε αθλητή.

3.- Τέλος ζυγίζονται όλα τα ζώντα αλιεύματα κάθε αθλητή.

δ) Εφ όσον ο αθλητής παρουσιάσει προς καταμέτρηση αλιεύματα ΜΗ ΖΩΝΤΑ, αυτά δεν ζυγίζονται αλλά και ούτε επιφέρουν σχετική ποινή στον αθλητή.

100.- Η διαδικασία καταγραφής γίνεται ως εξής :

γ) Μετά το πέρας της τελικής ζύγισης και καταγραφής ο αθλητής υπογράφει το ειδικό

έντυπο, αποδεχόμενος τόσο την ζύγιση όσο και την καταγραφή. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υποβάλλει ένσταση μέσω του αρχηγού του η οποία και εκδικάζεται αμέσως.

101.- Όλα τα αλιεύματα, ζώντα και τυχόν μη ζώντα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον από τον ίδιο τον αθλητή.

102.- Η παραπάνω διαδικασία φύλαξης, ζύγισης, καταγραφής και απελευθέρωσης των

αλιευμάτων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και αθλητής που δεν θα την ακολουθήσει

αποβάλλεται από τον αγώνα.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

103.- α) Κάθε γραμμάριο βάρους μετρήσιμου αλιεύματος λαμβάνει 1 βαθμό ανεξαρτήτως τους είδους του.

104.- Το συνολικό άθροισμα των βαθμών των αλιευμάτων αποτελεί την ατομική βαθμολογία του αθλητή.

Παράδειγμα

Αθλητής Α

α) Παρουσιάζει προς καταμέτρηση 12  αλιεύματα που έχουν συνολικό βάρος 750γρ.=750 βαθμοί οι οποιοι αποτελούν την τελική ατομική βαθμολογία του αθλητή.

ΓΕΝΙΚΑ

105.- Πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει ένας (1) κριτής κάθε πέντε (5) αθλητές (ομάδες) με την αποκλειστική ευθύνη των διοργανωτών συλλόγων. Οι κριτές απαγορεύεται να εγκαταλείπουν την θέση τους για οποιονδήποτε λόγο και αν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο για μικρό χρονικό διάστημα, θα γίνεται μόνο μετά από ενημέρωση της Επιτροπή αγώνα και αντικατάσταση τους.

106.- Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ από τους αθλητές, κατά την διάρκεια του αγώνα, η

χρησιμοποίηση κινητού τηλεφώνου (για εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις) καθώς και η χρήση άλλων συσκευών επικοινωνίας. Τα κινητά τηλέφωνα των αθλητών παραδίδονται, αν το επιθυμούν, στην Επιτροπή αγώνα πριν αυτοί εισέλθουν στις ψαρεύτρες τους. Αθλητής που θα φέρει κινητό τηλέφωνο έστω και απενεργοποιημένο αποβάλλεται από τον αγώνα.

107.- Μόνο με την άδεια του κριτή, παρουσία μέλους της Επιτροπής αγώνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κινητό τηλέφωνο και σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης.

108.- Κατά την διάρκεια του αγώνα οι αθλητές επικοινωνούν μόνο με τον κριτή τους και με τον αρχηγό της ομάδας τους (μέσω του κριτή τους) αν κριθεί απαραίτητο για υποβολή ένστασης, ο οποίος μπορεί να εισέλθει στην ψαρεύτρα τους αλλά για μικρό χρονικό διάστημα με άδεια και συνοδεία μέλους της Επιτροπής αγώνα.

109.- Αθλητές που αποσύρουν τον αλιευτικό τους εξοπλισμό και σταματούν το ψάρεμα πριν το τέλος του αγώνα χωρίς να ενημερώσουν τον κριτή και εφ' όσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ακυρώνονται και κατά συνέπεια τα αλιεύματα που έχουν, μέχρι την στιγμή που σταμάτησαν, δεν γίνονται δεκτά για την τελική καταμέτρηση προς έκδοση των αποτελεσμάτων.

110.- Επιτρέπεται να απομακρυνθεί ο αθλητής από την ψαρεύτρα του για μικρό χρονικό διάστημα, αφού πάρει την άδεια του κριτή του. Κατά την επιστροφή του στην ψαρεύτρα θα υποστεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σχετικό σωματικό έλεγχο από μέλος τη Επιτροπή αγώνα.

111.- Με τη λήξη του αγώνα, οι αθλητές πρέπει να βγάλουν αμέσως την πετονιά τους από την λίμνη και να περιμένουν στην περιοχή τους έως ότου ο κριτής ελέγξει το αποτέλεσμα της τελευταίας σύλληψης αλιεύματος.

112.- Για την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Αλυτάρχης του αγώνα.

113.- Τα τελικά αποτελέσματα ελέγχονται και υπογράφονται και από τα μέλη της Επιτροπής αγώνα.

114.- Με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων από τον Αλυτάρχη και προ της τελικής ανακοίνωσης τους, οι αρχηγοί των ομάδων έχουν δικαίωμα να τα ελέγξουν μέσα σε χρονικό διάστημα ½ ώρας. Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος ουδεμία ένσταση μπορεί να γίνει δεκτή όσον αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ

 

 ΤΟΜΕΙΣ

 

 115.- Στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η τράπεζα του αγώνα χωρίζεται σε  τομείς ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών.

116.-Οι Τομείς είναι επιθυμητό να έχουν ίσο αριθμό αθλητών με κατ’ ελάχιστο αριθμό τους έξι (6) αθλητές και έως οκτώ (8) αθλητές.                                           117.-Με αυτό το δεδομένο και αναλόγως του αριθμού των συμμετεχόντων αθλητών θα καθοριστεί  αντίστοιχα και ο αριθμός των Τομέων.                                             118.-Ο αριθμός των Τομέων θα είναι από δύο (2) το ελάχιστο έως πέντε (5) το μέγιστο και πάντα με το επιθυμητό του ίσου αριθμού αθλητών ανά Τομέα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Συμετέχουν 12 αθλητές = Οι Τομείς είναι δύο

Συμμετέχουν 18 αθλητές = οι Τομείς είναι τρεις

Συμμετέχουν 24 αθλητές = οι Τομείς είναι τρεις

Συμμετέχουν 30 αθλητές = οι Τομείς είναι πέντε

Συμμετέχουν πάνω από 30 αθλητές = οι Τομείς παραμένουν πέντε και αυξάνεται ο αριθμός των αθλητών ανά Τομέα.

Ομοίως θα συμβαίνει και εφ’ όσον συμμετέχει αριθμός αθλητών μεταξύ των 12, 18, 24, 30

Οι κληρώσεις των Τομέων θα γίνονται :

Α) κλήρωση σειράς συλλόγου

Β) κλήρωση Τομέα ΟΛΩΝ των αθλητών των συλλόγων όπως θα έχουν κατατεθεί στην Γραμματεία του αγώνα από τους αρχηγούς κατά την συγκέντρωση αθλητών.

Γ) κλήρωση των θέσεων των αθλητών ανά Τομέα

119.-Οι κληρώσεις των Τομέων και των θέσεων θα πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα.                                                                                                  120.- Όλες οι επί μέρους λεπτομέρειες διεξαγωγής των αγώνων καθορίζονται στις αντίστοιχες Προκηρύξεις των αγωνιστικών ημερών, όπως, ακριβή πεδία, παροχές του διοργανωτή, δόλωμα, μαλάγρα, κλπ.                                                                                     121.- Οι  τομείς είναι ο ένας δίπλα στον άλλο και πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους κενός χώρος, απόστασης έως δέκα πέντε (15) μέτρα.

122.- Σε κάθε περίπτωση η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τομέων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10 μέτρων.                                                                              

123.- Η σήμανση των ψαρευτρών γίνεται με ενδεικτική ταινία η οποία δημιουργεί ένα

τετράγωνο κλειστό από όλες τις πλευρές του. Οι ψαρεύτρες είναι αριθμημένες και σε κάθε ψαρεύτρα αντιστοιχεί ο αριθμός που βρίσκεται τοποθετημένος στο αριστερό της μέρος. Στο κλειστό τετράγωνο της ψαρεύτρας δεν επιτρέπεται να εισέλθει ΟΥΔΕΙΣ πλην των αναφερομένων σε προηγούμενα άρθρα. Η παράβαση του παρόντος άρθρου επιφέρει την ακύρωση του αθλητή.

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

124.- Η σύγκριση των τελικών βαθμών όλων των αθλητών του ιδίου Τομέα δίνει την

κατάταξη των αθλητών σε κάθε Τομέα.

125.- Νικητής του Τομέα είναι ο αθλητής με το μεγαλύτερο σύνολο βαθμών.

126.- Η τελική ατομική κατάταξη των αθλητών γίνεται βάσει της κατάταξης του κάθε τομέα.

127.- Αφού υπολογιστεί η σειρά κατάταξης σε κάθε τομέα συγκρίνονται οι πρώτοι αθλητές του κάθε τομέα μεταξύ τους για την κατάληψη των πρώτων θέσεων της γενικής κατάταξης, οι δεύτεροι του κάθε τομέα για την κατάληψη των επόμενων θέσεων κ.ο.κ.

Π.χ. Αν υποθέσουμε ότι οι Τομείς είναι δύο (2) οι πρώτοι αθλητές κάθε τομέα αφού συγκριθεί η βαθμολογία τους θα καταλάβουν τις θέσεις 1-2, οι δεύτεροι του κάθε τομέα τις θέσεις 3-4, οι τρίτοι του κάθε τομέα τις θέσεις 5-6 κ.ο.κ.

 

128.- Πρώτος νικητής για την ατομική κατάταξη, είναι ο αθλητής που θα καταλάβει την υψηλότερη θέση στον πίνακα κατάταξης, (ο καλύτερος πρώτος αθλητής μεταξύ των πρώτων του κάθε τομέα) κ.ο.κ.

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

129.- α) Κατάταξη συλλόγου θα λάβουν μόνο οι σύλλογοι που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα,  με το ολιγότερο δύο (2) αθλητές.

 

130.-  β) Οι σύλλογοι ΔΕΝ  θα δηλώσουν ομάδες αθλητών για την εκπροσώπηση τους στην κατάταξη του συλλόγου. Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές των συλλόγων θα αγωνίζονται για την ανάδειξη του συλλόγου τους σε Πρωταθλητή Σύλλογο.

 

131.-  Πρωταθλητής σύλλογος  είναι αυτός που θα συγκεντρώσει το χαμηλότερο άθροισμα μετά την πρόσθεση των θέσεων που κατέλαβαν οι δύο (2) καλύτεροι αθλητές του στη γενική κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Τη δεύτερη θέση την καταλαμβάνει ο σύλλογος με το αμέσως μεγαλύτερο άθροισμα θέσεων κ.ο.κ.

Παράδειγμα

Οι δύο καλύτεροι αθλητές του ΑΣΕΑΠ είναι ο Α και  ο Β

 Αθλητής Α, ΑΣΕΑΠ έχει την θέση 1 στην  συνολική ατομική κατάταξη

 Αθλητής Β ΑΣΕΑΠ έχει την θέση 7 στην γενική ατομική κατάταξη

Ο σύλλογος ΑΣΕΑΠ έχει σύνολο 8 βαθμούς (7+1)

Αν το άθροισμα 8 είναι το μικρότερο μεταξύ των αθροισμάτων των καλύτερων αθλητών των άλλων συλλόγων τότε ο ΑΣΕΑΠ καταλαμβάνει την 1η θέση στην κατάταξη των συλλόγων κ.ο.κ.

 

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

 

132.- Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των αθλητών στην ατομική κατάταξη η χαμηλότερη θέση στον πίνακα κατάταξης που αντιστοιχεί στη νικήτρια θέση δίνεται στον αθλητή που αλίευσε το μεγαλύτερο ψάρι.

133.- Στην συνέχεια αν ακόμα υπάρχει ισοβαθμία λαμβάνεται υπόψη ο αθλητής που αλίευσε τα λιγότερα ψάρια, άρα τα μεγαλύτερα.

134.- Αν και μετά από αυτά εξακολουθεί να υπάρχει ισοβαθμία τότε οι ομάδες λαμβάνουν την ίδια θέση κατάταξης.

135.- Αν η ίδια θέση κατάταξης δοθεί δύο φορές η επόμενη θέση στην κατάταξη δεν

καταγράφεται π.χ. αν δύο αθλητές καταλάβουν την 6η θέση ο επόμενος αθλητής θα καταλάβει την 8η θέση και όχι την 7η .

136.- Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο συλλόγων για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδος συλλόγου η καλύτερη θέση δίδεται στο σύλλογο του  οποίου αθλητής έχει καταλάβει την καλύτερη θέση σε έναν αγώνα.

Π.χ. Αθλητής Α ΑΣΕΑΠ έχει καταλάβει τις θέσεις 1+8 = 9 και Αθλητής Β ΑΣΕΑΠ έχει καταλάβει τις θέσεις 3+2=5  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ   9 + 5 = 14

Αθλητής Α ΤΡΙΤΩΝ έχει καταλάβει τις θέσεις  2+3 = 5 και αθλητής Β ΤΡΙΤΩΝ έχει καταλάβει τις θέσεις 6 + 3 = 9 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 5 + 9 = 14

Πρωταθλητής σύλλογος είναι ο ΑΣΕΑΠ που αθλητής του έχει καταλάβει την θέση 1 στον 1ο αγώνα

Σε περίτπωση απόλυτης ισοβαθαθμίας τότε την καλύτερη θέση καταλαμβάνουν και οι δύο σύλλογοι και η αμέσως επόμενη δεν δίδεται σε κανέναν σύλλογο

137.- Στους αθλητές που δεν έχουν πιάσει κανένα ψάρι η θέση τους στην κατάταξη δίνεται, ως εξής:

1.- Προσθέτουμε μεταξύ τους όλες τις υπόλοιπες θέσεις στον πίνακα μετά και τον τελευταίο αθλητή που έχει πιάσει ψάρια.

2.-Δηλαδή προσθέτουμε μεταξύ τους όλες τις θέσεις στον πίνακα που αντιστοιχούν στου αθλητές χωρίς ψάρια.

3.- Το άθροισμα αυτό διαιρείται με τον αριθμό των αθλητών χωρίς κανένα ψάρι.

4.- Το νούμερο που προκύπτει δίνει την θέση όλων αυτών των αθλητών στον πίνακα

κατάταξης. Αν προκύπτει δεκαδικός τότε στρογγυλοποιείται προς τον πλησιέστερο προς τα πάνω ακέραιο αριθμό.

 

Παράδειγμα

Στον αγώνα συμμετέχουν 24 αθλητές. Έχουν καταλάβει σειρά κατάταξης οι 16 αθλητές (θέσεις 1η έως και 16η) και οι υπόλοιποι 8

αθλητές δεν έχουν κανένα ψάρι.

Προσθέτουμε όλες τις υπόλοιπες  μετά την 16η θέσεις δηλαδή από την 17η έως και την 24η,

17+18+19+20+21+22+23+24 = 164

Διαιρούμε το άθροισμα 164 δια του αριθμού των αθλητών που δεν έχουν αλιεύσει κανένα ψάρι, 164:8 = 20,5

Στρογγυλοποιούμε προς τον πλησιέστερο προς τα πάνω ακέραιο, = 21

Όλες οι ομάδες που δεν έχουν αλιεύσει κανένα ψάρι καταλαμβάνουν την 21η θέση.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ - ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 

138.- Απαγορεύεται στους αθλητές αλλά και σε κάθε ερασιτέχνη ψαρά, η αλίευση στο πεδίο του αγώνα καθ' όλο το 48ώρο προ της έναρξης του Αγώνα.

139.- Η τήρηση του παρόντος Κανονισμού στο σύνολο των άρθρων του, είναι υποχρεωτική για όλους τους αθλητές.

140.- Η μη τήρηση του παρόντος Κανονισμού κατά άρθρο ή/και στο σύνολο τους, επιφέρει την ακύρωση του αθλητή  για την ατομική κατάταξη και κατ επέκταση και για την κατάταξη του συλλόγου του.

141.- Επίσης ακύρωση του αθλητή επιφέρουν:

1.- Η κάθε είδους μη κόσμια συμπεριφορά, αντίθετη με το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε, με λόγο ή έργο

2.- Η χρήση απαγορευμένων ουσιών ή αλκοόλ κατά την διάρκεια του αγώνα.

3.- Η ρύπανση της λίμνης με κάθε είδους απορρίμματα (κυρίως πλαστικά) καθώς και η ρύπανση του περιβάλλοντος με πλαστικά, χαρτιά, αποτσίγαρα, κ.λ.π.

4.- Η χωρίς τα προβλεπόμενα από το καταστατικό της ΕΟΥΔΑ διαφήμιση ή προβολή

προϊόντων ή/και Εμπορικών Επιχειρήσεων από τους αθλητές.

5.- Η μη τήρηση των όρων της Προκήρυξης του αγώνα.

6.- Η κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά και η μη τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας και Συμπεριφοράς Θεσμικών παραγόντων αγωνιστικής αλιείας και ειδικότερα το κεφάλαιο που αφορά τους αθλητές.

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

142.- Την Εθνική Ομάδα Ελλάδος αποτελούν έξι (6) αθλητές.

143.- Οι αθλητές που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 5 αποτελούν την Εθνική Ομάδα, και ο αθλητής που κατέλαβε την 6η  θέση είναι ο αναπληρωματικός. Επίσης αναπληρωματικοί αθλητές είναι και όσοι κατέλαβαν τις θέσεις 7η και 8η ιδίως για την περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής τυχόν αθλητών που κατέλαβαν τις θέσεις 1η έως 6η

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

144.- Η συμμετοχή της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποφασίζεται από το Δ.Σ. της ΕΟΥΔΑ, σύμφωνα με το καταστατικό της.

145.- Για τυχόν ασάφειες του παρόντος Κανονισμού μόνη αρμόδια είναι η ΕΟΥΔΑ την οποία κατά την διάρκεια του αγώνα εκπροσωπεί αυθεντικά μόνο ο Αλυτάρχης που έχει οριστεί από την Ομοσπονδία και ο οποίος αποφασίζει σχετικά χωρίς να χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Αγώνα.

146.- Ο παρών Κανονισμός έχει ως αναπόσπαστο μέρος του μία (1) Πρασάρτηση και είναι εναρμονισμένος με τον αντίστοιχο Κανονισμό της FIPe.d. (έκδοση 2012) δύναται δε να τροποποιηθεί σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις της FIPe.d. ή/και της ΕΟΥΔΑ, σε καμία περίπτωση όμως κατά την διάρκεια της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου.

147.- Ο παρών Κανονισμός αποτελείται από εκατόν σαράντα επτά  (147) άρθρα τα οποία έχουν εγκριθεί στο σύνολο τους από το Δ.Σ. της ΕΟΥΔΑ και έχουν αποσταλεί στην ΓΓΑ σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΥΔΑ και τα σχετικά οριζόμενα στον Αθλητικό Νόμο 2725/99 και τις τροποποιήσεις του, ισχύει δε από 1 Ιανουαρίου  2014  και εφεξής.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΟΥΔΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Λήψη αρχείου : 

(2)ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΡΑ (Αποθηκεύτηκε αυτόματα).docx (54767)